Се за љубов: Се маскирал во својата девојка за да полага испит наместо неа


Еден млад Африканец неодамна беше уапсен откако се маскираше во женско, се претставил како негова девојка и наместо неа се обидел да го положи матурскиот испит.

Хадим Мбуп (22), студент од Сенегал, три дена успешно измами комисија во испитниот центар за матура за да се запише на колеџ. Мбупу носеше перика, делумно покриена со традиционална шамија, обетки, фустан, па дури и шминка, за да натера комисијата да поверува дека станува збор за 19-годишна девојка. Токму кога се чинеше дека планот на двајцата љубовници успеа, еден од членовите на комисијата забележа нешто чудно за Кадим на 31 јули и неговиот вистински идентитет беше откриен.

Откако ја открил измамата, повикал полиција и Мбуп бил уапсен, потоа ги однел полицајците кај својата девојка, која мирно го чекала во изнајмена хотелска соба, и двајцата биле со лисици на рацете. Мбуп го призна злосторството, но тврди дека изневерувал само од љубов кон девојката.

„Направив се од љубов, бидејќи мојата девојка имаше сериозни тешкотии во полагањетоза англиски“, рече студентот, но тоа не успеа да ја потресе полицијата. Гонг и тој се обвинети за измама и сега ризикуваат да добијат забрана за полагање испити на кој било национален колеџ до пет години. Меѓутоа, ќе им биде ускратено правото да полагаат испити во високообразовните институции и ќе бидат казнети со парична казна, евентуално од една до пет години затвор.

Извор: srekja.mk

Previous Не смеете да ги изговарате: 3 зборови кои привлекуваат лоша среќа
Next Медена диета – За само 3 дена го зајакнува имунитетот и ги топи килограмите

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *