Предностите на срамежливите жени – Добри пријателки и идеални кандидатки за шефови


Поинтересни се екстровертните жени, но ако одберете девојка, одлучете се за онаа која е повлечена. Срамежливите девојки имаат поголем потенцијал да станат подобри пријатели и партнери во текот на нивниот живот, како и дами на менаџерски позиции – покажа студија на Националниот институт за здравство во Батесда.

Срамежливите луѓе имаат центар за наградување
Истражувачите заклучија дека природно повлечените луѓе имаат центар за наградување во мозокот, што е клучно за оваа работа. Иако велат дека екстровертите генерално прават многу подобро во животот, бидејќи интровертите постојано се грижат за тоа што другите би рекле или мислеле за нешто што велат и прават, студијата откри дека има и друга страна на паричката. Не се баш сите карти на страната на гласните и отворените. Мирната вода понекогаш навистина го рони брегот.

Срамежливите луѓе повеќе ги обработуваат податоците
Токму затоа што посрамежливите и затворените чуваат повеќе работи за себе и за себе, трошат повеќе време за анализа и обработка на информации, тврдат истражувачите и подобро уживаат во нивните искуства. Ова влијае на зголемувањето на нивото на среќа во мозокот, пренесува magazin.novosti.rs. Тешко е да се влијае врз одлуките на срамежливите. Срамежливите луѓе, исто така, се помалку подложни на зависност од надворешни влијанија, бидејќи се задоволни од самите себе, и бидејќи се многу подобри соговорници во разговорите, пријателите и партнерите ги ценат повеќе од муабетите. Тие им веруваат и знаат дека може да се потпрат на нив. Ова значи дека е вистински благослов да се има интровертна личност за пријател.

Извор: srekja.mk

Previous Нешто во врска со играта NHL 21 на EA Sports
Next СРЕЌЕН ДНЕВЕН ХОРОСКОП ЗА 5 АВГУСТ 2021 ГОДИНА

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *