in ,

Вистината за ЦЕЛУЛИТОТ – Што секоја жена мора да знае

Порано или подоцна, но секоја жена во одреден момент од својот живот наидува на кора од портокал кога ќе се погледне во огледало. Покрај тоа, темата целулит кај жените има толку многу митови и легенди што ниту една друга тема не може да се спореди со неа. Сепак, дерматолозите се дефинитивно вистинската адреса за разбивање на митовите.

Доколку генетиката не ви одговара и ви даде целулит, ќе мора да се помирите со фактот дека тој никогаш нема целосно да исчезне, но можете да го направите скоро невидлив. Антицелулитни креми се само делумно ефикасни. Имено, дерматолозите велат дека тие всушност ја згуснуваат кожата и со тоа ја намалуваат видливоста на целулитот. Потоа, кога ќе престанете да ги користите, целулитот станува повторно видлив.

Митот е дека само дебелите луѓе имаат целулит, иако е точно дека поголема количина маснотии му овозможува на целулитот да создаде поголеми, подлабоки дупки и поголема видливост. Од друга страна, не е мит дека целулитот се губи со губење на тежината – помалку маснотии, помалку тежина, помалку целулит.

Точно е дека постојат ефективни третмани против целулит, на пример ласер и радиофреквенција, но нивната ефикасност е сепак максимум 70 проценти. Затоа, ако генетиката не ви помогне и ви даде целулит, ќе мора да се помирите со фактот дека тој никогаш нема целосно да исчезне, но можете да го направите скоро невидлив.

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Велешанецот Азирус Гејминг и неговијот најнов Hitmen 3 гејмплеј

ИВИНА ТРЕВА – Моќна билка која ќе ви го препороди телото