in ,

Бог секогаш има сила за нас – Дури и кога мислиме дека не можеме понатаму

Да се биде во можност да се продолжи понатаму е толку потценета карактеристика. Како и секој што сака храброст и самодоверба и интелигенција и убавина. Но, ако размислите за тоа, на никој од нас не му треба ништо од тоа.

Но, сите ние се среќаваме со неуспеси што треба да ги поминеме. Се повредуваме меѓусебно, ја губиме работата и поминуваме низ раскинувања и нашите миленици умираат. И, сè уште се очекува да работиме следниот ден – да одиме на тренинг, да готвиме или да ги земеме нашите браќа и сестри од училиште.

Одговорностите не сфаќаат дека дел од нашиот свет едноставно се срушил, тие не исчезнуваат само затоа што чувствуваме дека не можеме повеќе да ги правиме. Но, продолжувањето понатаму е моќ.

Можеме да продолжиме да бидеме самите себеси, без да бидеме тажни или растргнати од нешто негативно што ни се случило и што дури и не звучи како достигнување, но тоа е најголемото достигнување. Затоа што секогаш кога мислиме дека не можеме напред, дека немаме повеќе сила, тогаш Бог ни го докажува токму спротивното – тој ни дава од својата, за никогаш да не потклекнеме.

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Најчудното и најнеобично место за кое малку се знае – Градот со 500 замоци во кои никој не живее

Тој е број еден Hitmen играч во државата, а испод се негови гејмплејови