in , , ,

На која страна од креветот спие вашиот партнер и какво значење има тоа

Текот на нашето секојдневие во голема мера зависи од тоа како ќе ги поставиме работите на самиот почеток на љубовната врска. Создавањето одредени навики е долг процес, сепак, некои работи се случуваат без многу бучава, па наутро секогаш сте први што ќе се истуширате, а вашата мила очекува да сварите кафе. Не се разликува од страната на креветот каде што спиете.

Во повеќето случаи, „изборот“ се одвива со неискажлив меѓусебен договор. Ако изборот сè уште се доведе во прашање, најчесто лицето кое е поважно да спие покрај ѕидот се изјаснува за ова прашање, или оној кому му пречи надворешниот шум, ја избира страната што е подалеку од прозорецот. Сепак, изборот на страната на креветот на кој спиете, иако се чини импулсивен, може да биде клучен за многу работи во вашата понатамошна врска и живот. Експертите одат во овие крајности за да истакнат дека постои нешто што се нарекува – будење од погрешна страна на креветот. Според истражувањето спроведено на оваа тема, откриено е дека луѓето кои се будат од левата страна на креветот го започнуваат денот многу посветло од оние кои се будат од десната страна.

Студијата покажа дека повеќе од една четвртина од луѓето кои спијат на левата страна од креветот гледаат на животот попозитивно, додека случајот е сосема поинаков кај оние кои спијат на десната страна.

Понатамошните истражувања покажаа дека луѓето кои спијат на левата страна од креветот, повеќе уживаат во својата работа и имаат тенденција да ја чуваат отколку оние кои претпочитаат десна страна. За утеха на оние кои сè уште ја сакаат десната страна, факт е дека статистичките податоци покажуваат дека за нив е резервирана поголема заработка во споредба со нивните партнери од левата страна. Тие имаат тенденција навистина да уживаат во нивното друштво и да го трошат своето време и енергија рационално.

Исто така е многу интересно што сме многу заштитнички настроени кон страната на креветот каде сакаме да спиеме. Дури 75 проценти од луѓето одбиваат да ја сменат страната на која спијат со својот партнер, макар и една ноќ. И кога конечно ќе го направи тоа, тој спие немирно, борејќи се со личните демони. Иако главно несвесно ја избираме страната на креветот на кој ќе спиеме, таа е поврзана со нашата природа. Дури и поединци кои откако прекинале љубовна врска и добиле кревет само за себе, не ја менуваат својата позиција на креветот, па му даваат празно место на својот нов партнер, чувајќи го своето како голема тајна.

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Инстант спас од жештините – Како да се изладите разладите веднаш

Мажите со еднодневна брада им се најнепривлечни на жените – Но со каква всушност ги привлекуваат?