in , , ,

Мажите со еднодневна брада им се најнепривлечни на жените – Но со каква всушност ги привлекуваат?

Најатрактивни за жените се мажите со тридневна брада, додека најмалку привлечни за нив беа момците со елегантна еднодневна брада, најпопуларна во осумдесеттите години.

Иако повеќето мажи се подготвени да и покажат на жената што ја сакаат се разни романтични гестови, една неодамнешна студија вели дека поубавиот пол обично се претпочита од момците кои се грижат за неколкудневната брада отколку оние што им даваат цвеќе или чоколади. Имено, истражувачки тим од Центарот за еволуција и екологија на Универзитетот во Јужен Велс спроведе истражување меѓу скоро 400 жени чија задача беше да оценат машки модели, а тие имаа четири различни стилови на четири различни фотографии: целосно избричена, еднодневна , тридневна и (за) лабава, долга брада. Жените ги обележаа мажите со тридневна брада како најатрактивни, додека најмалку привлечни беа момците со елегантни еднодневни бради, кои – најмногу заради мажи како Џорџ Мајкл и Дон sonонсон од култната ТВ серија „Пороците на Мајами“ – означени средината на осумдесеттите.

Мажите со права подолга брада и оние со целосно избричени лица го зазедоа второто место на списокот на најатрактивни според Бест онлајн, додека нерамномерно избричените бради ги означија жените како најмалку привлечни. Изненадувачки, кога стануваше збор за избор на потенцијални партнери со кои најмногу би сакале да имаат деца, тие претежно избираа момци со долги, права брада – за нив преовладуваше перцепцијата кај жените дека тие ќе бидат добри татковци и ги сметаа за поздрави и повеќе мажествено од сите други мажи – додека најлошите родителски способности и здравје биле препознаени кај оние со еднодневна брада.

Во оваа студија, истражувачите исто така побарале од 177 хетеросексуални мажи да оценат фотографии од други мажи со брада, а тие – исто како и жените – ги избрале оние кои носат тридневна брада како најатрактивни – додека оние со чисто избричено лице биле најмалку привлечен.

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

На која страна од креветот спие вашиот партнер и какво значење има тоа

СРЕЌЕН ДНЕВЕН ХОРОСКОП ЗА 29 ЈУНИ 2021 ГОДИНА