Генијален тест како да проверите дали е вистинско време да го однесете вашето куче на прошетка


Кога надвор е многу топло, треба да обрнете малку повеќе внимание на вашите миленици.

Кога е надвор многу топло, како што е овие дена, на нашите крзнени миленици треба да им се посвети малку повеќе внимание за да им овозможат што е можно полесно да издржат на високи температури. Ова значи дека треба да бидеме претпазливи во кое време од денот го носиме кучето на прошетка. Ако не сте сигурни дали е премногу топло надвор за прошетка, овој генијален трик од пет секунди ќе ви помогне да откриете. За време на најголемата летна горештина, кучето треба да се носи на прошетка порано наутро и подоцна навечер, кога топлиот воздух станува поподнослив. Но, кога е најдобро време да се изнесе домашно милениче попладне?

Наједноставниот трик е да откриете дали е премногу жешко кучето да остане надвор: Ставете го горниот дел од раката на тротоарот и ако не можете да го држите пет секунди, тоа значи дека е премногу жешко за одење. Ако тротоарот е претопол за вашата дланка, тоа значи дека е премногу жешко за шепите на кучето, односно за одење по асфалтот.

Извор: srekja.mk

Previous Како да го разладите домот без клима уред?
Next Преслатко: Мало слонче мисли дека сурлата му е играчка

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *