Сакате да пиете горко црно кафе? – Медицината нема баш добри вести за вас


Омиленото кафе има тесна врска со одредени психолошки карактеристики, покажа австриско истражување. Оние кои претпочитаат слатко кафе обично се прилагодливи и љубезни.

Ако седите на кафе со некој што пие чисто црно кафе, можеби ќе треба да станете и да си заминете. Истражувањето на Универзитетот во Инсбрук во Австрија открива врска помеѓу омиленото кафе и човечките карактеристики. Излегува дека чистото, црно кафе најчесто го пијат луѓе со психопатски и садистички склоности. Имено, истражувањето е спроведено на 1000 лица. Тие се сомневаа во кое е нивното омилено кафе и спроведоа психолошки тестови врз нив кои може да покажат нарцизам, садизам, психопатија и агресија.

Садистичките и психопатските особини најчесто ги покажуваа луѓе кои сакаат горчливи. Оние кои сакаат слатко кафе и кафе со млеко и други слатки вкусови, обично се склони да се согласат со мислењата на другите и да се истакнуваат по својата симпатија, соработка и љубезност. Врската помеѓу горчливата храна и секојдневниот садизам беше најизразена и очигледна, а истражувачите веруваат дека состојбата веројатно ќе се влошува со возраста.

Извор: srekja.mk

Previous СРЕЌЕН ДНЕВЕН ХОРОСКОП ЗА 22 ЈУНИ 2021 ГОДИНА
Next Како се чува љубовта? – Кога ќе знаеш како да ја заштитиш но и да и пружиш слобода да живее

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *