in ,

Швајцарското село Лаутербрунен за кое се вели дека го инспирирало Толкин да го напише „Господарот на прстените“

Швајцарското село Лаутербрунен изгледа како да излегло од зад сцената за некој романтичен филм снимен во природа.

Кога ќе слушнете дека е можно да се поминат 72 часа активно во село, веројатно сте зачудени, но верувајте дека во оваа швајцарска населба, која според пописот во 2018 година има 2290 луѓе, се исплати да останете три дена и да уживате во сè што има да понуди. Швајцарското село Лаутербрунен, се чини дека зачекори од зад сцената за некој романтичен филм снимен во природа. Има нешто повеќе од две илјади души, а со него управува Зен. Селото се наоѓа во бујна зелена долина украсена со дрвја и цвеќиња, а погледот нагоре завршува на огромни планински врвови.

За повеќе кликнете на наредниот линк: Швајцарското село Лаутербрунен

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

РЕЦЕПТ: Омиленото пециво – Домашни крцкави переци

Најопасната пешачка патека во Европа – На висина од 90 метри само за оние со јако срце