in , , , ,

Најопасната пешачка патека во Европа – На висина од 90 метри само за оние со јако срце

Откако пет лица го загубија животот на ова дрвено шеталиште во јужна Шпанија во 2001 година, управата на Каминито дел Реја ги затвори вратите.

Патот широк триесет сантиметри на карпа Ел Коро во Малага е изграден пред сто години за да се скрати пристигнувањето на работниците во блиската хидроцентрала. Патот, во меѓувреме, е засилен со челични завртки, општите заштитни мерки се подобрени и тој е повторно отворен за јавноста. На посетителите сега им се потребни од три до пет часа за да го поминат патот долг осум километри, кој се издига на висина од 90 метри.

За повеќе кликнете на наредниот линк: најопасната пешачка патека во Европа

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Швајцарското село Лаутербрунен за кое се вели дека го инспирирало Толкин да го напише „Господарот на прстените“

СРЕЌЕН НЕДЕЛЕН ХОРОСКОП ОД 14 ДО 20 ЈУНИ 2021 ГОДИНА