Необичниот пар кој сите го озборуваат – Девојка висока 2 метри се омажи за момче кој нема нити 170 цм


Од десетгодишна возраст, Елисане Силва почна да забележува дека е многу повисока од соучениците, па дури и од семејството. Во таа фаза, таа веќе беше висока 175 сантиметри, но продолжи да расте, а сега, како 26-годишна, таа е висока повеќе од 2 метри.

Нејзината мајка Ана Марија Рамос има само 162 сантиметри, додека нејзиниот татко Луиз Хорхе е 170 сантиметри, па затоа не мислеа дека тоа е до генетиката. Тие подоцна откриле дека причината за нејзиниот раст е бениген тумор во хипофизата, што предизвика хиперпродукција на хормонот за раст и состојба наречена гигантизам.

„Дури и како десетгодишно дете, забележав дека нешто не е во ред, бидејќи јас бев единствениот во моето семејство и класа што имав неверојатни 175 сантиметри. Тоа беше шок за целото наше семејство бидејќи јас бев највисокиот член на толку мала возраст“ – рече Елисан.
„Почнав да чувствувам интензивна болка во коските и голем притисок во главата поради пребрзиот раст, па затоа решивме да посетиме лекар. Тие предложија да се направат неколку рутински тестови за да се открие зошто сум толку висока, но бидејќи моето семејство не можеше да плати за медицински трошоци, тоа не беше можно“ – продолжи таа.

За повеќе кликнете на наредниот линк: необичниот пар

Извор: srekja.mk

Previous Најпознатиот американски политичар – Беше бездомник, носеше штикли и сите го обожаваа
Next Вистинскиот рецепт за СРЕЌАТА – Еве кои се нејзините состојки

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *