Кога е вистинско време да ја промените перницата за спиење?


Ако се будите уморни, со болка во рамото или не можете да спиете долго време, може да има проблем во перницата.

Перниците често се занемаруваат и мислиме дека откако ќе купиме перница без рок на траење. Имено, по некое време, перниците почнуваат да ја менуваат формата, стануваат живеалиште за прашина, па дури и предизвикуваат алергии.

Кога треба да ја смениме перницата?
Експертите препорачуваат менување на перницата секоја година или две.

Еден корисник на социјалната мрежа Тик Ток покажа трик дали перницата е за промена.
Ја свитка перницата на половина и се држеше 30 секунди. Ако е добро, треба да се врати во првобитната положба, а ако не се врати, тоа значи дека е време да се купи нова.

За повеќе кликнете на наредниот линк: кога е вистинско време

Извор: srekja.mk

Previous Мајка ја претворила домашната градина во мини Диноленд парк за своето 5-годишно синче
Next СРЕЌЕН ДНЕВЕН ХОРОСКОП ЗА 8 ЈУНИ 2021 ГОДИНА

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *