Мајка ја претворила домашната градина во мини Диноленд парк за своето 5-годишно синче


Келимари Хаус (35) од Вестон-супер-Мареа ги оствари соништата на нејзиниот петгодишен син Брајсон и ја претвори градината во Диноленд, каде што е нареден секој последен детал за диносаурусите. Забележа дека нејзиниот стар дрвен под на терасата почна да скапува и помисли дека е време да ја обнови терасата. Тогаш и дојде идејата дека може да стори нешто за нејзиниот син затоа што тој бил ‘опседнат’ со диносаурусите со години.

Инспирацијата за градината ја пронашол прелистувајќи разни групи на Фејсбук. Таму открила луѓе кои висат украсни завеси на нивните тераси. „Кога го видов тоа, знаев дека треба да ги барам завесите на диносаурусот и ги најдов“, објасни таа.
Остатокот од залихите го пронашла и по ефтина цена, а бесплатно преземаше украсни камења со различни форми и големини од Фејсбук пазарот. Таа исто така купи песок и потроши вкупно околу 500 км на реновирање на градината.

За повеќе кликнете на наредниот линк: мини Диноленд

Извор: srekja.mk

Previous Како всушност настануваат бисерите – Вистината за најпрекрасниот феномен на природата
Next Кога е вистинско време да ја промените перницата за спиење?

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *