in ,

Вашата приказна може да има среќен крај дури и ако имала лош почеток

Можеби, животот нема никаква врска со присуството на среќа. Можеби, вистинското значење на животот е во врска со прифаќањето. 

Почнувам да сфаќам како навистина значи да се биде жив. Колку повеќе приказни сум имал, толку поинтензивно чувствувам дека светот околу мене се врти како и овој голем универзум е преполн со безброј можности. ⠀

Можам да имам среќен крај во приказна која има лош почеток или обратно. Да имам нови почетоци со други имиња. Оние ветени збогувања можеби повторно ќе ме пресретнат на патот. Оние интензивни емоции и неописливи чувства, и моментите измеѓу. Сето тоа е возможно повторно.

Можеби, животот нема никаква врска со присуството на среќа. Можеби, вистинското значење на животот е во врска со прифаќањето.

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

СРЕЌЕН ДНЕВЕН ХОРОСКОП ЗА 3 ЈУНИ 2021 ГОДИНА

Благослов е да чувствуваш премногу длабоко – Емоциите се скапоценост на секое срце