in ,

Благослов е да чувствуваш премногу длабоко – Емоциите се скапоценост на секое срце

Тоа ве тера да се знаете себеси повеќе отколку што некој може да стори. Денес, наместо тоа, ќе изберам да бидам горд на својата сила

Неколку дена, буквално не знам што да чувствувам. Како, за секунда, моите емоции не функционираат добро, бидејќи го поминувам денот и следното што го знам, денот само поминал. Понекогаш, одењето во режим на автоматски пилот е полесно отколку да се чувствува нешто воопшто. Побезбедно е. Се чувствува посигурно. Но, знам дека тоа е само одрекување. Дека само го вкочанувам чувството додека не се појави и немам други избори освен да го осетам и признаам неговото присуство. ⠀

Денес е еден од деновите кога воопшто не чувствувам ништо. Но, знам дека длабоко во себе, се појавуваат некои емоции, кои чекаат да бидат добредојдени. И не се плашам од нив. Тие се мои стари пријатели и ќе ги пречекам во секое време. Но, денес, не прифаќам гости. Ќе ги поздравам кога ќе бидам подготвен. ⠀

И јас сум горд што знам што да изберам кога светот е суров. Тоа е, драги мои, е моќта да се сакаш себе си. Тоа ве тера да се знаете себеси повеќе отколку што некој може да стори. Денес, наместо тоа, ќе изберам да бидам горд на својата сила.

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Вашата приказна може да има среќен крај дури и ако имала лош почеток

FIFA 21 СТРИМ: Ливерпул против Челзи 2:0