in , ,

2-годишно девојче е помеѓу најинтелигентните луѓе на светот – Има IQ 146

Двегодишното девојче Каше Квест – кое има IQ 146 – стана најмладиот член на општеството на најинтелигентните луѓе во светот, Менс.

Патем, само оние чие ниво на интелигенција е во првите два проценти од вкупната популација можат да станат член на Менса, со просечен коефициент на интелигенција помеѓу 85 и 115.

”Каше е неверојатна девојка, а во нејзиниот случај е одлична дека нејзините родители ја препознале толку рани потенцијали “, изјави извршниот директор на американскиот Менс Тревор Мичел за„ Фој њуз“. На овој начин, посочува Мичел, таа ќе може да и помогне повеќе во многуте уникатни предизвици со кои се соочуваат талентирани млади луѓе и деца на дневна основа.

„Не е секогаш лесно да се биде најпаметен човек во собата, а Менса разбира колку е важно младите да се вклопат и ние сме свесни дека често потенцијалот на детето не се препознава на време“, додаде тој.

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Светската престолнина на виножитото – Тука тоа има посебно значење

СРЕЌЕН ДНЕВЕН ХОРОСКОП ЗА 1 ЈУНИ 2021 ГОДИНА