ЛИДЛ ЌЕ ОТВОРИ МАРКЕТИ ВО ОСУМ ГРАДОВИ ВО МАКЕДОНИЈА


Премиерот Зоран Заев на денешната прес-конференција информираше дека германскиот ланец маркети „Лидл“ ќе инвестира 300 милиони евра во Македонија и ќе има обрска да откупува македонски производи и да ги продава во регионот.

– „Лидл“ ќе вложи 300 милиони евра во Скопје . Првата инвестиција ќе биде во откупно-дистрибутивниот центар во Скопје. Ќе отвори и неколку маркети во Скопје и уште во седум други градови, рече Заев.

Премиерот нагласи дека ланецот ќе одбира и земјоделски и кондиторски производи кои ќе ги продава во своите маркети на другите пазари од регионот.

– „Лидл“ ќе има обрзска да откупува земјоделски и кондиторски производи, се разбира кои што се компетитивни, и да ги продава во своите ланци низ Југоисточна Европа, рече тој.

Извор: veles365.com

Previous 3 хороскопски знаци кои се недоверливи и брзо го менуваат мислењето
Next 7 знаци дека еден ден ќе бидете како вашата мајка – Или веќе сте

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *