in , , , ,

Бојата на очи ја открива вашата душа – Синооките се сонувачи, кафенооките се темпераментни луѓе

Очите се одраз на нашето битие, емоции, тајни, преку нив се рефлектира нашата душа. Кога гледате некого во очи, веќе остварувате одреден контакт подлабок од изговорените зборови.

Секоја боја на очите има свое симболично значење и може да открие нешто за вашиот карактер и срце.

Зелени очи
Постојат многу намерни, наметливи жени меѓу луѓето кои имаат зелени очи. Вистина, понекогаш таа определба мутира во тврдоглавост. Многу е тешко да се предвиди како ќе се однесуваат мистериозните зелени очи во дадена ситуација, тие лесно можат да пробаат нови улоги. Тие се многу успешни и амбициозни. Жените со зелени очи имаат добро развиена интуиција. За нив, нивната внатрешна доверба во исправноста на нивните постапки е многу важна, а мислењето на луѓето кои им се драги, зазема чесно второ место. Секоја зеленоока жена сонува за љубов од бајките. Сепак, тие внимателно избираат на кого ќе го дадат своето срце. Тие обично однапред ги пресметуваат последиците од нивните постапки.

Темно кафеави (црни) очи
Жените со оваа боја на очите се енергични и темпераментни. Флертувањето за нив е исто толку природно колку и дишењето. Тие сакаат да се занимаваат со зраците на вниманието на другите, целиот свој живот е главната улога во фантастично шоу. Луѓето со оваа боја на очите постојано работат на својата интелигенција, убавина и енергија. Тие се склони кон авантури и понекогаш се несовесни. Тие се дружеубиви и лесно остваруваат нови познанства и се обдарени со одлична смисла за хумор. Тие сакаат да се издвојуваат од толпата и мразат да бидат под притисок.

Светло-кафеави (боја на лешник) очи
Жените со оваа боја на очите имаат малку заедничко со оние со темно кафени очи. Тие се многу посрамежливи, повлечени и поранливи.
Жена со очи во боја на лешник го сака процесот на мечтаење и постојано живее во светот на имагинацијата. Тоа е економично и прагматично. Нејзината склоност кон мрзеливост е вистинска кочница за напредокот. Токму овие жени можат да им бидат доделени најтешките задачи – тие сигурно ќе го најдат најефикасниот начин да ги решат што е можно поскоро. На прв поглед, ова се нежни суштества, но тие сакаат да прават сè на свој начин.

Сини очи
Жeните со сини очи се исклучително сонувачки и романтични. Сепак, тие не успеваат веднаш да ја сретнат theубовта на својот живот.
Луѓето со сини очи се многу ранливи, лесно е да ги повредите или лутите и тешко е да простите. Тие се во состојба, дури и по неколку години, буквално да ги репродуцираат вашите зборови и интонацијата со која сте ги изговориле – тешко е да се заборават. Тие се склони кон чести промени на расположението и силни чувства, често поради нивните неочекувани таленти. Карактеристична особина на луѓето со сини очи е брза, скоро моментална прилагодување кон новите услови. Жените со сини очи се шармантни и сензуални, способни се за силни чувства, ако се за љубат, тогаш без двоумење се посветуваат на љубовта.

Сиви очи
Замислена, љубопитна, совесна и разумна – луѓето со сиви очи ја ценат практичноста и стојат цврсто на земја со двете нозе. Како по правило, тие не брзаат, но во исто време имаат време за сè. Тие се упорни и јавно ги покажуваат своите чувства. Тие се потпираат на ладна пресметка, а не на сопствената интуиција. Кога станува збор за проблем што бара употреба на интелигенција, тие немаат еднакви. Сè што е поврзано со емоционалната сфера им предизвикува многу повеќе потешкотии, бидејќи по својата природа тие се нешто воздржани. Жените со сиви очи се среќни ако покрај нив се појави некој што може да им стане надворешен извор на инспирација.

Сиво-сини очи
Карактеристиките на сивите очи и сините очи се комбинирани. Тие се карактеризираат со непречена смиреност, самодоверба и посветеност.
Овие луѓе имаат зголемено чувство за правда, развиена интуиција и флексибилно размислување. Тие се малку ладни. Дамите со сино-сиви очи се одлични жени – лојални и успешни. Тие се среќни што ќе им биде побаран совет, бидејќи благодарение на нивните разумни препораки, можете да најдете излез дури и од безизлезна ситуација.

Сиво-зелени очи
Жените со сиво-зелени очи се трпеливи, вредни и прагматични. Нивната карактеристична црта е емпатија и способност да ги разберат искуствата на другите луѓе. Тие уживаат да разговараат со други луѓе и секогаш се подготвени да помогнат. Понекогаш комбинираат спротивни квалитети – тие знаат да бидат нежни и сурови, немилосрдни и сентиментални, знаат да ја слушаат сопствената интуиција и гласот на разумот истовремено.

Сиво-кафеаво-зелени очи
Овие жени се карактеризираат со неодлучност, секоја одлука што ќе ја донесат им е многу тешка. Многу срамежливи луѓе често доаѓаат меѓу нив, секогаш сомневајќи се во нивните способности. Нивниот карактер донекаде потсетува на опсегот на квалитети својствени на еднобојните бои опишани погоре. На таквата жена и треба силен партнер со силна волја.

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Како го користите мобилниот телефон открива дали сте во депресија или сте импулсивни

3 хороскопски знаци кои се најлоши кандидати за сопрузи