in , ,

Исланд на много земји оддржа лекција на овогодишниот Евросонг по Музика иако се мала земја и имаат помалку жители Македонија

Реално кажано Исланд имаа ова година компоцијија подобра од било која друга земја, или подруго кажано беше единствена која можеше да се носи со Италија. Италија синоќа беше ретка од земји која носи епитет и ја оправдува фаворитската улога. Самите синоќа изјавија Рокот не е мртов, или никогаш нема да биде. Еве ги двете нумери на Италија и Исланд, погледнете ги:

1.Måneskin – Zitti E Buoni – Italy

2.Daði og Gagnamagnið – 10 Years – LIVE – Iceland

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Србија е единствената земја од поранешна Југославија во финалето на Евросонг – Триото Hurricane ја освои цела Европа

Ситуации кои секогаш се случуваат во филмовите но никогаш во реалноста