in , , ,

Љубовта на дело – Ситници со кои се покажува дека вистински се грижите за партнерот

Ако знаете дека вашиот партнер се обидува да изгуби тежина, наместо да јадете калорични оброци, одвојте време да купите и да подготвите здрава храна.

Кога настојувате да бидете љубезни кон вашиот партнер, ќе му кажете да размисли за неговата благосостојба, што е силен сигнал дека ви е гајле. И двајцата имате корист од тоа затоа што вашиот партнер тогаш чувствува дека мислите на него и сте загрижени дека тој ќе биде среќен, убав или здрав, и на крајот – љубовта се вовраќа со љубов.

Според најновото истражување за односите меѓу паровите, спроведено од Брајан Дон и колегите од Универзитетот во Северна Каролина, ова се шест однесувања што можат да имаат корисни ефекти за вашата врска.

Еве како да му покажете на вашиот партнер (партнерот е за двата пола) дека се грижите и да ја подобрите вашата врска:

1. Внимателно слушајте
Дајте му на вашиот партнер до знаење дека секогаш сте подготвени да ги слушате за нешто што ги мачи, дури и ако таа работа ви изгледа премногу неважна за да зборувате.

2. Вклучете се во неговите активности
Можеби не одите само на долги прошетки, но тоа е нешто што вашиот партнер го прави секоја вечер. Договорете се и придружете им се, дури и ако тоа е само два или три пати.

3. Дајте му до знаење кога ќе ви се случи нешто добро
Иако можеби звучи како фалење, споделувањето свои добри вести му покажува на вашиот партнер дека го цените неговото мислење за вас.

4. Помогнете им со ситници
Ова може да биде полнење шише со вода наутро. Таквите мали нешта му покажуваат на вашиот партнер дека се грижите.

5. Поддржувајте го во неговите цели
Учествувајте во однесувањата што ќе го приближат вашиот партнер, а не подалеку од неговите цели. Ако знаете дека вашиот партнер се обидува да изгуби тежина, наместо да јадете калорични оброци, одвојте време да купите и да подготвите здрава храна.

6. Направете работи за вашиот партнер што само вие можете
Без разлика дали станува збор само за шиење копче на кошула или за исправување грешка по пошта, ова се некои работи што само вие можете да ги направите за нив.

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 причини зошто Micro скутерите се одлични за психофизичкиот развој на децата!

Љубиша не заборави дека некогаш беше прв во Страда