in ,

Сибирска метода за зајакнување на имунитетот за само 15 секунди

Во последните месеци се зборуваше многу за зајакнување на имунитетот. И, додека многумина се обидуваат да добијат витамини и да се хранат здраво, професорот д-р Сергеј Бубновски, познат московски специјалист за кинезитерапија, препорачува едноставен метод за зајакнување на имунитетот.

И што е најинтересно, не ве чини ништо. Секоја вечер, кога ќе се вратите дома по напорниот работен ден, истурете 10-15 сантиметри целосно ладна, ледена вода во кадата. Никогаш не пуштајте топла вода! Потоа влезете боси во кадата и потчукнете ги стапалата на ледената вода само 10-15 секунди. Можете исто така да танцувате на весела музика.

После тоа, излезете од кадата, избришете ги стапалата со груб фротир и ставете волнени чорапи. Ако го правите ова секоја вечер, значително ќе го зајакнете имунитетот. Овој метод не треба да се откажува дури и кога веќе сте настинеле. Ова е повеќе причина за решително зајакнување на имунитетот.

– Во тој случај, потчукнете на ледената вода со голи нозе на секои четири часа – советува Бубновски.

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Приказна која ќе ве наежи – „Болното срце може да го излечи единствено срцето што сака“

Што ќе се случи со вашето тело ако целосно ги исфрлите БАНАНИТЕ од вашата исхрана