in ,

Не е важно кој сте биле, важно е во што се претворате и кој ќе бидете во иднина

Значи, ако некогаш сте на место каде што се чувствувате виновни за изборите што сте ги направиле или за тоа кои сте биле, бидете горди на себе што дури можете да ги препознаете вашите грешки.

Има моменти кога моето срце се чувствува тешко и полно со тага за минатото, за изборите што ги направив, за верзија на себеси, дури иако не ја препознавам во овој момент, за болката што можеби им ја предизвикував на другите и оние што можеби ги изневерив во процес на очајно обидување. Или очајно сакајќи да се излекувам од работите што се плашев да ги извадам на површина. Но, она што не го сфаќаме е дека тие работи ќе се најдат на површина, сакале или не. Вистината е кога одбиваме да ја признаеме болката, таа се открива на други места и очигледно е дека има подлабоко вкоренето прашање. А, тој корен може да се поправи само кога најдеме храброст да истражуваме длабоко, да го ископаме и да го извлечеме како да е само плевел запревен раст на тоа за кого требаше да бидеме. И штом ги засадиме вистинските семиња, она што се рефлектира е некој што расте и прави избори засновани на вистинска среќа, а не на обид да се маскира болката.

Значи, ако некогаш сте на место каде што се чувствувате виновни за изборите што сте ги направиле или за тоа кои сте биле, бидете горди на себе што дури можете да ги препознаете вашите грешки. Но, не живејте таму со жалење. Толку многу луѓе понекогаш дури и без да сфаќаат го хранат својот плевел толку многу, така што почнува да ги дефинира и тие се губат во лоши навики и избори и живот за кој не се ни сигурни како станал токму таков.
Но, ако сте во можност да ги препознаете плевелите и имате храброст да ги искорните, засадете нови семиња и обидете се повторно.
Не е важно кој сте биле, единствено што е важно е во кој ќе се претворите и тоа е нешто на кое треба да гледате со возбуда и исчекување.

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Најубавиот град во Кина – Фенгуанг кој фасцинира со прекрасните пејсажи

СРЕЌЕН ДНЕВЕН ХОРОСКОП ЗА 17 МАЈ 2021 ГОДИНА