in , ,

Најубавиот град во Кина – Фенгуанг кој фасцинира со прекрасните пејсажи

Знаеме дека убавината е во окото на посматрачот, но вреди да се спомене дека окото на новозеландскиот писател Реви Алеј заклучи дека Фенгуанг е „најубавиот град во Кина“.

Ако сакате да го видите стариот дух на Кина и да се оттргнете од сјајот на метрополата, ви предлагаме да се упатите кон Фенгуанг на вашето азиско патување. Идиличниот град на брегот на реката изгледа како да е копиран од разгледници во реалниот живот, а некои го фасцинираа толку многу што беше наречен најубавиот град во Кина.

За повеќе кликнете на наредниот линк: Најубавиот град во Кина

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

КОМИЧНО ВИДЕО: Вденување на игла на комичен начин

Не е важно кој сте биле, важно е во што се претворате и кој ќе бидете во иднина