in , , ,

Понекогаш во животот едно поглавје треба да се затвори за да започне ново

Едно срце треба да се скрши пред другото да се поправи.

Некои луѓе го напуштаат твојот живот и тоа е тоа. Тие не се враќаат, и вие не го добивате извинувањето што го посакувавте, и нема ништо повеќе во врската што ја споделивте над тој момент.

Понекогаш луѓето заминуваат, не за да се вратат, туку за да остават простор за другите кои допрва ќе влезат во вашиот живот. И, мора да го прифатите нивното заминување како крај на сè помеѓу вас двајца, дури и ако не сакате работите да завршат на овој начин.

Понекогаш, едно треба да заврши пред да започне друго. Едно поглавје треба да се затвори пред да започнете ново. Еден пријател треба да замине пред да влезе друг. Едно срце треба да се скрши пред другото да се поправи. И тоа е единствениот начин на кој можете да гледате на тоа без да дозволите да ве скрши.

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Зошто имаме несоница кога ќе се заљубиме?

Hitmen 3 гејмплеј од велешанецот Азирус Гејминг: The Man With The Golden Gun