in , , , ,

Село направено од милион пластични шишиња во Панама

За една и пол година што ја помина работејќи на овој проект, собра околу милион пластични шишиња. Пластичните шишиња се поврзани со метална жица, а во некои делови се бетонираат.

Роберт Безео дојде во архипелагот Бокас дел Торо во Панама во 2012 година за да помогне во фрлањето пластичен отпад и рециклирање на островите.
За една и пол година што ја помина работејќи на овој проект, собра околу милион пластични шишиња. Пластичните шишиња се поврзани со метална жица, а во некои делови се бетонираат. Безео тврди дека пластиката е одлична изолација и дека неговиот метод на градба е многу брз. Нивната издржливост е загарантирана, бидејќи се претпоставува дека пластиката трае до 500 години за целосно распаѓање.

За повеќе кликнете на наредниот линк: Село направено од милион пластични шишиња

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Бен Ефлек и Џенифер Лопез му го скршија срцето на сопственикот на вирално.мк

Како гледате на реалноста? – Што прво гледате на сликата ја открива вашата перспектива кон светот