in ,

Требала да личи на гулабица – Црква во облик на пиле ги засмева туристите од ширум светот

Затворете ги очите и обидете се да ја замислите најбизарната црква во светот. Дали е поневообичаена од огромна кокошка среде џунглата на Јава? За разлика од многу луѓе кои сакаа да градат светилишта или цркви, побожниот Даниел Аламсјах успеа во тоа.

Христијанин од Јава во Индонезија, тој вели дека добил повик една вечер во 1988 година во форма на божествена визија. Аламсјах видел зграда во форма на огромен гулаб на врвот на ридот, а откако малку подоцна прошета низ џунглата Магеланг го препозна ридот Букит Рема како место што се појави во неговата визија, а остатокот беше историја.

За повеќе кликнете на наредниот линк: Црква во облик на пиле

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

СРЕЌЕН ДНЕВЕН ХОРОСКОП ЗА 11 МАЈ 2021 ГОДИНА

Сопственичка на мачка откри како ја научила да користи вц шолја