in ,

Кога љубовта ќе замине запомни – Ти беше некој пред тие да влезат во твојот живот

Кога ќе се случи ова, кога љубовта ќе замине, треба да запомниш една работа: Ти беше некој пред нив. Да, ти беше Не се сеќаваш?

Се смевте многу пред тие да успеат да ве насмеат. Вие бевте важни пред тие да ви кажат колку им значите. Имавте вредност пред тие да ви се обратат за прв пат за поддршка. Сакавте пред нив. Бевте пријател пред нив. Бевте син или ќерка пред нив. Бевте инспирирани пред нив. Дишевте пред нив. Вие бевте многу нешта пред да го научите нивното име или какво кафе сакаат и кои им биле омилените продавници и песната што им ги осветлувала очите како 4-ти јули. И што е најважно, ти сепак си некој и после нив.

Ова не е за вас. Дефинирачките моменти и луѓето и местата не мора секогаш да траат за да остават траен впечаток. Понекогаш, нивната краткост ги прави повеќе важни. Затоа, ве молам, знајте дека е добро што толку многу сакавте и покрај тоа што се претворило во пепел. Тоа не го прави помалку реално.
Затоа, додека одите напред и се лекувате и ги пуштате да си одат, запомнете што ве научија, но исто така запомнете и кој сте биле пред нив. Тие не ве дефинираат.

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Најнова велешка фото сесија 6 со висока резолуција

Куче напуштено од првите сопственици му го спасило животот на својот нов сопственик кога доживеал срцев удар