in ,

Бог трга личности од вашиот живот затоа што слушнал и видел нешта кои вие не сте ги чуле и виделе

Само бидете трпеливи и гледајте како сè на крајот работи во ваша корист, дури и ако сега не изгледа така.

Само бидете трпеливи и ќе разберете зошто некои луѓе не требаше да останат во вашиот живот. Ќе ги видите нивните вистински бои, ќе видите како тие се однесуваат кон другите луѓе, ќе видите како тие управуваат со сопствениот живот и тогаш ќе разберете зошто овие луѓе нема да ви направат добро. Зошто нивното присуство во вашиот живот само ќе ве исцрпеше. Само бидете трпеливи и кармата ќе ви донесе правда од сите оние кои намерно ве излажале или ве изневериле. Животот има смешен начин да им даде на тие луѓе вкус на сопствениот горчлив лек. Како да сте отпуштени и за кратко време, друштвото веќе не оди толку добро. Личноста што ви го скрши срцето и не ве почитуваше одеднаш страда од ист вид предавство и загуба што ви ја изложила и циклусот продолжува. Само бидете трпеливи и оставете ја кармата да ја заврши валканата работа.

Само бидете трпеливи и сè што некогаш не се реши ќе биде решено за вас затоа што така функционира универзумот, не ја добивате веднаш вашата правда или затворање или одговори и на моменти може да се чувствувате како шансите да се натрупани против вас и се чини дека ништо не оди во ваша корист, но тогаш сето тоа само си доаѓа на свое место. Одговорот само ви доаѓа случајно во вторник наутро. Вашето затворање доаѓа со пресврт додека седите назад и уживате во шоуто. Бог гледа. Бог точно знае што ти се случило и кој што сторил и кои биле нивните намери и Бог знае колку си претрпел и тој ги води вашите битки зад сцената. Тој нема да дозволи оние што намерно ве повредија да се лизгаат без неколку модринки. Тој нема да дозволи сите тие месеци или години што ги поминавте во агонија да се расипат, тој ќе ве награди со нешто над вашите најлуди соништа затоа што така работи Бог. Сè сврти. Болката и загубата на крајот ќе бидат заменети со блаженство и изобилство. Само бидете трпеливи и гледајте како вашата вера во Бога и неговата милост ќе ви дадат сè што некогаш сте посакале и повеќе. Само бидете трпеливи и гледајте како Бог ја добива секоја битка за која некогаш сте мислеле дека сте ја изгубиле.

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Сопственикот на Вирално.мк сака да прави дует со Марија Шерифовиќ

Да стапите во брак подоцна е подобро отколку да стапите во брак со погрешна личност предвреме