in ,

Никој нема право да суди што е најдобро за тебе – Ти си единствениот кој живее со сопствените избори

Се надевам дека знаете дека не мора никому да ги објаснувате своите избори.

Особено оние кои се обврзуваат на недоразбирање од вас или оние кои очекуваат да бидете некој кој секогаш игра на сигурно. Се надевам дека знаете дека не мора да се спречувате да го правите она што сакате да го направите затоа што некој друг има проблем со тоа. Се надевам дека не ја жртвувате својата среќа затоа што се плашите дека може да ги разочарате или вознемирите другите. Се надевам дека знаете дека луѓето ретко ќе разберат зошто ги правите работите што ги правите затоа што тие никогаш не биле во ваша кожа. Тие не знаат што ве придвижува. Тие не разбираат што ве прави среќни или колку долго чекавте да се случи нешто и сигурно нема да го разберат вашето срце, зошто сакате и простувате некои луѓе и зошто оставате други да си одат. Се надевам дека знаете дека луѓето секогаш ќе ви кажуваат работи што не ги следат. Се надевам дека знаете дека луѓето лесно ќе ги сфаќаат работите што никогаш не морале да ги издржат. Се надевам дека знаете дека не мора постојано да барате од луѓето да не се мешаат во вашиот живот или во вашите избори. Се надевам дека знаете дека луѓето ќе ве инхибираат ако продолжите да го ставате нивното одобрување над вашите потреби.

Се надевам дека знаете дека дури и ако вашиот избор беше погрешен или вашите емоции ве зафатија или сте направиле нешто од карактер што не ви треба прошка од луѓето се додека можете да си простите. Се надевам дека знаете дека сите што ќе ги сретнете исто така се збунети или сè уште учат и не можете секогаш да сметате на тоа што ќе кажат или што ќе покажат. Се надевам дека знаете дека вие сте единствениот кој ќе живее со вашите избори и не мора да ги браните пред оние кои не поминуваат низ вашето патување или се справуваат со вашата болка. Се надевам дека никогаш нема да бидете заробени од нивните мислења и проценки. Се надевам дека вашите избори секогаш ве ослободуваат. Се надевам дека знаете дека не мора да се извинувате на никого за вашиот избор сè додека сте подготвени да си признаете на себе дека сте направиле погрешен избор и сè додека секогаш се искупувате или учете затоа што не. Не им должиш на овие луѓе ништо друго освен сето тоа си го должиш на себе си. Вие сте секогаш далеку од еден избор да го промените вашиот живот и се надевам дека знаете дека тоа е секогаш ваш избор, а не на некој друг.

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Јелена Карлеуша прими вакцина против корнавирус

СРЕЌЕН ДНЕВЕН ХОРОСКОП ЗА 7 МАЈ 2021 ГОДИНА