in , ,

Импресивно чудо на природата – Ангелските водопади се највисоките водопади на светот

Ова се највисоките (непрекинати) водопади во светот. Водата паѓа од висина од дури 979 метри и потоа ја исполнува реката Кереп. Водопадот се руши во т.н. Кањон на ѓаволот.

Ова се највисоките (непрекинати) водопади во светот. Водата паѓа од висина од дури 979 метри, а потоа ја исполнува реката Кереп National Националниот парк Канаима во Венецуела е едно од оние рекордни места во светот кои вреди да се видат. Со површина од дури 30.000 квадратни километри, тој е еднаков на земја како Белгија, но само на вториот по големина национален парк во Венецуела (прва е Парима Тапирапеко). Поради неверојатната убавина на природата, УНЕСКО исто така го прогласи за светско наследство. На светско ниво е познато по славните Ангелски водопади.

За повеќе кликнете на наредниот линк: Импресивно чудо

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Најубавиот мајски цвет Божур – Симболот на честа, вечната љубов, богатството и единството

Венчале две жаби во Индија во чест на богот за да им пушти дожд