in ,

Венчале две жаби во Индија во чест на богот за да им пушти дожд

Жителите на индиската држава Трипура неодамна организираа „венчавка“ на две жаби, за да му угодат на богот на дождот пред сезоната на монсуните.

Жителите на неколку индиски села, кои се потпираат на земјоделството, веруваат дека бракот на две жаби може да предизвика монсунски дождови, што е добро за земјоделските култури. На Твитер беше објавено видео на кое се гледа како жена држи „младоженец“ облечена во портокалова ткаенина и нанесува руменило на „невестата“ облечена во пурпурно-црвена крпа и ја држи друг жител. Свадбата со жаби е организирана како хинду ритуал, при што „младенците“ се капат, ставаат руменило и разменуваат венци. „Спутник“ потсетува дека ова не е прв пат жаби „да се венчаат“ во Индија.

Во јули 2019 година, две жаби се венчаа во државата Мадја Прадеш, за да се повикаат на богот на дождот. Сепак, жабите подоцна беа „разведени“ поради постојани врнежи од дожд, со цел да се запрат обилните врнежи од дожд.

За повеќе кликнете на наредниот линк: Венчале две жаби

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Импресивно чудо на природата – Ангелските водопади се највисоките водопади на светот

Потсетник за позитивен ден – Совети за исполнето и квалитетно секојдневие