in , ,

Звуци кои мачките абсолутно обожаваат да ги слушаат

Мачките се само навидум комплицирани суштества. Ако знаете како да ги задоволите, тие за возврат ќе ви ја дадат целата своја љубов и внимание и ќе имате најдобар пријател во нив.

Она што секој сопственик на мачка мора да внимава е околината во која живеат со мачката. Мачките се многу чувствителни на одредени звуци и ќе ве извести ако, на пример, телевизорот е премногу гласен или не им се допаѓа звукот на правосмукалката. Но, постојат и некои звуци кои не им пречат ни најмалку. Напротив, тие уживаат да ги слушаат и да ги смируваат. Еве ги оние:

1. Звук на шејкер

2. Звукот на пржење

3. Играчки кои крцкаат

4. Звукот на ѕвончето

5. Отворање кеса со чипс

6. Звукот на дрвените дувачки инструменти

7. Истурање храна во сад

8. Отворање на конзерва

9. Отворање на врата

10. Мацмацмац.. (довикување)

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Драгана Мирковиќ покажа како изгледа нејзиниот дом за време на Велигден, но сите забележаа само еден детаљ

Соништа кои предизвикуваат емоции – Кое е нивното скриено значење