in ,

Бојкот во Струмица на средношколците против е-учебници и за враќање во училишните клупи

Струмичките средношколци од денес почнуваат со бојкот. Наредните работни денови нема да бидат присутни на онлајн предавањата. Главната причина е воведувањето на е-учебници од септември. Како што велат, тие сакат новата учебна година да ја започнат во училишните клупи и бараат надлежните да преземаат некои мерки. Тие се поддржани од страна на нивните родители и професори, а бојкот веќе има и во други градови во државата. Средношколците се надеваат дека ќе бидат поддржани и од другите средни училишта во земјава, со цел сè да се врати во нормала.

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Што кога тој не одговара на пораката? – Кои се можните сценарија

РЕЦЕПТ: Омилена на сите – Чоколадна торта без млеко и јајца