in ,

Заминете од луѓе кои го гледаат најлошото во вас додека вие се трудите да го гледате најдоброто во нив

Некој еднаш рекол дека почетокот ретко ги открива вистинските бои на една личност, но крајот ти кажува сè. 

Понекогаш тишината зборува погласно од зборовите. Понекогаш вашиот одговор лежи во сè што не е кажано, проследено со сè што не е направено. Понекогаш зборовите што не се кажани ги замолчуваат вашите сомнежи повеќе отколку што ќе кажат изговорените зборови. Понекогаш луѓето ви покажуваат кои се тие всушност и што им е мислите со тоа што воопшто не кажуваат ништо. Понекогаш нивната тишина е одговор на вашата збунетост и вашите горливи прашања. Најчесто она што останува неречено кажува сè. Лагите што сега се изложени, ветувањата што сега се прекршени, приказните што им ги раскажуваат на луѓето за нас, тајните што луѓето ги откриваат за нив и одеднаш сфаќате дека никогаш не сте ја познавале оваа личност или можеби сте знаеле само една верзија од нив. Одеднаш се наоѓате во загуба и за зборовите. Одеднаш, посакувате да можете да го вратите секој збор што некогаш сте го кажале едноставно затоа што тие не го заслужиле тоа.

Но, дозволете ми да ви кажам нешто, можеби тие не го заслужија тоа, можеби вашите усни ја зборуваа вистината и нивните усни беа полни со лаги и изговори. Можеби сте одбрале да го гледате најдоброто во нив кога тие избрале да го гледаат најлошото во вас, но каков и да е случајот, ве молиме, не заборавајте дека и вие сте луѓе и дека понекогаш го следите срцето и зборувате што ви паѓа на ум. Понекогаш и најмалиот допир или вистинското прашање ги отвораат поплавите кон вашите емоции и лузни и не сте вие ​​виновни што сè уште верувате во таков вид врска. Не сте вие ​​виновни што луѓето што ги среќавате не се на иста бранова должина и не сте вие ​​виновни што сè уште не се доволно зрели за да ги исполнат вашите емотивни потреби.

И, понекогаш навистина вака завршува, вие не кажувате ниту збор, ниту тие. Правите мали муабети затоа што големите зборови се горчливи. Се насмевнувате, но длабоко во вас сте полни со разочарување. Некој еднаш рекол дека почетокот ретко ги открива вистинските бои на една личност, но крајот ти кажува сè. Како се однесуваат кон вас кога повеќе не сакаат нешто или не ве сакаат. Како тие избираат да останат во вашите спомени. Нека биде твојот одговор, нека биде сè што треба да знаеш затоа што понекогаш она што останува неизречено ти кажува повеќе од илјада зборови некогаш.

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

РЕЦЕПТ: Виенска штрудла со јаболка и сладолед од ванила

8 причини зошто личностите родени во месец МАЈ се посебни и незаменливи