in , , , ,

Не е оптичка илузија – Рибарско село во Јукатан има шарено море

Малото рибарско село Лас Колорадас во Јукатан, Мексико може да се пофали со розова лагуна опкружена со насипи со бела сол. Припаѓа на најголемиот мочуриште на мексиканскиот полуостров наречен резерват за биосфери Риа Лагартос.

Розовата боја на морето доаѓа од голем број микроорганизми со изразен црвен пигмент, но и поради зачудувачката количина на ракчиња Артемија.

Луксузно еко-одморалиште во џунглата во близина на последниот град на Маите
Невообичаената боја привлекува големо внимание на туристите, кои се чувствуваат во Лас Колорадас како да се на некоја друга планета.

Покрај фотографирањето на Инстаграм, малку туристи тука имаат можност да ја посетат старата фабрика за сол. Слични вакви сцени може да се видат на соленото езеро Којашско на Крим, и во некои делови по должината на брегот на Австралија.

За повеќе кликнете на наредниот линк: Рибарско село во Јукатан има шарено море

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Најдобриот Hitmen играч во Велес и негови нови гејмплејови

Бел лилјан – Божествен цвет за кој легендата вели дека настанал од Исусовите солзи