in ,

Кога мислите дека сè се распаѓа – Тогаш Бог само го преуредува вашиот живот во нешто прекрасно

Кога конечно ќе разберете дека ова се вид на ситуации и инциденти што ги нарекуваме „маскирани благослови“.

Немојте да се изненадите ако Бог отстрани една личност по друга кога се молите за заздравување. Немојте да се изненадите кога одеднаш ќе се откријат вистини за луѓето околу вас на најслучајни начини. Немојте да се изненадите кога луѓето ќе се свртат кон вас или ќе ве разочараат или ќе ве изневерат затоа што тоа значи дека Бог ве чул и дека одговара на вашите молитви. Тоа значи дека Бог сега ви ги покажува знаците што сте ги барале и ви ги дава потребните одговори. Немојте да се изненадите кога Бог ќе го смени срцето, кога ќе се разбудите еден ден и повеќе не се чувствувате на истиот начин спрема некого или ќе започне вашата интуиција и некако ќе престанете да верувате на одредени луѓе. Немојте да бидете изненадени кога не разбирате што се случило или зошто се чувствувате на овој начин, бидејќи тоа е Божјиот начин да ве предупреди. Така тој зборува со твојата душа. Така ве предупредува дека треба да бидете повнимателни.

Немојте да бидете изненадени што вашето лекување може да биде болно веќе некое време. Можеби тоа делува како да добиваме нешто спротивно на нашите желби и молитви, но всушност така одиме на следното ниво. Така Бог ги филтрира нашите животи и ги отстранува погрешните луѓе или нè придвижува во вистинската насока. Немојте да се изненадите кога Бог одеднаш ќе ги затвори вратите што беа ширум отворени кога ќе побарате водство. Немојте да се изненадите кога тој ќе пренасочи и ќе ви покаже друг начин. Немојте да се изненадите што понекогаш одговорите на Бога може да се покажат како отфрлање или напуштање или загуба. Немојте да се изненадите кога ќе се чувствувате како целиот ваш свет да се распаѓа, бидејќи така се случува вистинското заздравување. Тогаш сте принудени да проценувате и да размислувате и да правите избори што ќе го променат животот.

Немојте да се изненадите кога Бог ќе ви даде јасност кога се сомневате. Вистината е, колку повеќе барате заздравување или за одговори, толку повеќе вашата реалност ќе се промени. Понекогаш за вас, овие може да бидат неповолни промени, но мора да верувате дека постои метод до лудило и дека Бог исто така ќе ве изненади откако ќе заздравите и научите како сè и секој што сте го изгубиле, всушност ве спречува да се лекувате. Кога конечно ќе разберете дека ова се вид на ситуации и инциденти што ги нарекуваме „маскирани благослови“.

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Неверојатно – Папагал стана хит на социјалните мрежи со тоа што пее хитови од Бијонсе

Уличката Ел Калехон дел Бесо во Мексико помеѓу чии ѕидови спие легенда за тажната забранета љубов