in ,

Престанете да барате изговори за простување – Луѓето точно знаеле што прават кога ве повредиле

Време е да престанете да се потценувате себеси или да им дозволите на другите да ве потценуваат.

Време е да престанете да бидете незадоволни од себе. Време е да престанете да сакате да бидете некој друг или да посакувате да изгледате на одреден начин. Време е да престанете да го мразите вашето тело, изглед или насмевка. Време е да престанете да се фокусирате на сè што не е во ред со вас и со светот. Време е да престанете да ги зајакнувате вашите несигурности и вашите сомнежи. Време е да престанете да ги величате своите недостатоци.
Време е да престанете да бидете вашиот најголем непријател и најостар критичар. Време е да престанете да живеете во минатото и да посакате да имате временска машина да се вратите и да ги правите работите поинаку. Можете да го направите тоа сега. Можете да се фокусирате на сегашноста и иднината. Можете да ја промените вашата приказна. Време е да престанете да ги повторувате истите обрасци. Време е да престанете да бидете достапни на оние кои ве сметаат здраво за готово. Време е да престанете да престанете да простувате премногу затоа што луѓето знаеле што точно прават кога ве повредија.

Време е да научите како да сакате сè што ве прави посебни. Без разлика дали сте премногу смели или премногу срамежливи, дали сте премногу гласни или премногу тивки, без разлика дали сте премногу амбициозни или премногу лежерни. Време е да ги преземете уздите на вашиот живот наместо да дозволите некој друг да диктира како треба да живеете. Време е да престанете да бидете заробеник на вашите стари мисли и чувства. Затвореник на вашите стари приказни и грешки. Време е да ги научите лекциите и да продолжите понатаму. Време е да ги оставите работите да одат и да бидат. Време е да го ослободите сето она што ве оптеретува затоа што претворањето на животот во нешто ново бара прво чистење. Чистење на старите енергии, старите верувања, старите рани и старите борби. Пресвртот на вашиот живот бара тврдоглава варијанта за вас, личност која никогаш не се предава, личност која е решена да најде радост во животот и личност која наоѓа љубов и среќа во себе. Време е да престанете да им дозволувате на луѓето да ви кажуваат што можете или што не можете да направите. Време е да престанете да се потценувате себеси или да им дозволите на другите да ве потценуваат.

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Во кој три хобија е најдобар Љубиша во Велесов

Темно чоколадо – Помага при слабеење и плус е здраво