in ,

Кој е Бог? – Во него навистина живееме, се движиме и сме

Kanye-iPhone-Wallpapers-Top-Free-Kanye-iPhone-Backgrounds-.jpg

Рибата допливала до својата мајка и рече: “Што е водата за која зборуваат толку многу?” Насмеана, нејзината мајка одговорила: „Сè уште си мала. Погледни, водата е насекаде околу вас и во вас, и ви дава живот. Испливај на површината на езерцето и остани таму неколку моменти и ќе разбереш што е вода“.

Еленче дошло до неговата мајка срна и ја прашало: “Што е тоа воздух за кого зборуваат толку многу?” Срната одговорила: „Ти си сè уште младо еленче. Погледни, воздухот е насекаде околу нас и ни дава живот. Ако сакаш да знаеш што е воздух, нурни ја главата во реката и ќе разбереш што е живот“.

Во тоа време живеел еден млад човек кој го започнал своето духовно патување. Кога наишол на првите потешкотии, го прашал светиот човек: „Кој е Бог за кого толку многу зборуваат?“

„Во него навистина живееме, се движиме и сме“

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Не губете време залудно – Ваков тип на маж не ви е потребен

СРЕЌЕН ДНЕВЕН ХОРОСКОП ЗА 23 АПРИЛ 2021 ГОДИНА