Како би изгледале денес Александар Македонски и Клеопатра – Фасцинантна реконструкција на најпознатите историски личности


Можеме само да го замислиме карактерот на великаните кои живееле пред да се измисли технологијата на фотографија. Некои сочувале слики или статуи што ги претставувале, иако дури и врз основа на нив, не е лесно да се повикате како навистина изгледале.

Графичкиот дизајнер Бека Саладин отсекогаш бил фасциниран од историјата. Од таа љубов, се создаде исклучителен проект. Пред некое време, таа реши да ги спои своите две сфери на интерес во едно необично хоби. Имено, Бека беше заинтересирана за тоа како би изгледале големи историски личности за да живеат во наше време, па со помош на Фотошоп и нивните прикази од стари слики и статуи, се обиде да ни го пренесе тоа. Своите дела ги покажа на својот Инстаграм профил (@royalty_now), каде ја следат дури 285.000 луѓе.

Ќе ве воодушеват нејзините модерни верзии на Наполеон, Клеопатра, Нефертити, Хурем и Сулејман Величествениот, Јулиј Цезар, Лудвиг ван Бетовен, Мари Антоанета, Јинкис Кан, Александар Велики, Аристотел и други историски великани.

За повеќе кликнете на наредниот линк: Фасцинантна реконструкција

Извор: srekja.mk

Previous РЕЦЕТП: Торта „Леден ветер“ со јагоди – Идеален лесен пролетен десерт
Next Нешто кое жените го сметаат за неверство но за мажите нема никакво значење

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *