in ,

Приказна за сиромашното девојче: „Мајка ми е побогата од твојата затоа што ни дава свеж леб а таа јаде застоен, ни купува нова облека и нејзината е искината..“

Едно девојче од класа од богато семејство стана и рекло на една пријателка која била сиромашна: „Мајка ми купи нов автомобил, мајка ми е побогата од мајка ти. Мајка ми донесе слугинка да се грижи за нас додека е на работа… Мајка ми е побогата од твојата мајка. Мајка ми го донесе најдобриот готвач кој ни готви и прави највкусни јадења, мајка ми е побогата од твојата мајка.. Мајка ми донесе медицинска сестра да се грижи за нас цела ноќ кога сме болни, мајка ми е побогата од твојата мајка. Мајка ми донесе наставник да ни помогне и да нè научи, мајка ми е побогата од твојата мајка..“

Сиромашната пријателка ја прекинала и и рекла: „Мајка ми готви највкусни јадења и најдобри, и таа се грижи за нас цела ноќ и ни помага да работиме и да вежбаме домашни задачи, нам ни е доволна нејзината љубов и внимание кон нас. Таа ни дава свеж леб и таа јаде застоен, ни дава пилешко месо а таа јаде крилца, ни дава лекови додека е болна, ни купува нова облека и нејзината е искината, се извинувам драга пријателке, мајка ми е многу побогата од мајка ти.“

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

„Никсен“ е нов животен стил во кој целта е – Да не се прави ништо

Македонскиот Хоби Диџеј кој го надмаши оргиналот хит на Nsync со наслов Bye Bye Bye