in ,

Луѓето кои биле скршени се вратиле неуништливи – Го виделе најлошото и веќе не се плашат од тоа

Ти си борец, и ова е за тебе.

Нема да биде лесно. понекогаш ќе биде тешко, понекогаш и премногу тешко, но ти во твоето срце знаеш дека најдобрите работи во животот не доаѓаат бесплатно, дека тие бараат работа, тие бараат борба. Ова го знаеш затоа што не си добивал рака со лесни карти кога си бил млад. Додека на другите луѓе им била дадена среќтаа на сребрен послужавник, ти ги стружеше своите соништа на рацете и колената. Додека на другите луѓе им беше кажано дека се совршени и дека љубовта не мора да се заработува, ти ја доведуваше во прашање твојата вредност и се прашуваше како љубовта што ја посакуваш може да биде толку тешко дофатлива.

Но, тука има уште нешто: Ниту едно од овие работи не те прави помалку од некој друг. Ниту една од овие работи не те прави помалку заслужен за што и да посакуваш; ниту една од овие работи не те прави послаб, или помалку паметен или недостоен. Ако нешто друго, овие работи те прават посилен.⁣

Луѓето со кои се соочувале со предизвикувачки раце се оние кои научиле да се спротивстават на предизвикот. Луѓето кои се соочиле со борбата и неволјите се оние кои знаат како најдобро да ги надминат. Луѓето кои биле скршени се оние кои се вратиле неуништливи; го виделе најлошото и веќе не се плашат од тоа.

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ВИДЕО: Величината на Роналдињо е много поголема од било кој друг познат светцки Фудбалер

Линиите на дланките не се случајни – Оваа линија открива каква иднина ве очекува