in ,

Сакај го оној на кому си му прв избор без оглед на околностите

Се надевам дека ќе се разбудиш едно утро крај некој што те сака како да си сончоглед и очајно се обидува да те одржи жив. Се надевам дека ќе танцувате со нив во малиот простор во вашата кујна, со неуредна коса и уморни очи затоа што и двајцата сте биле будни цела ноќ и повторно сте гледале филмови. Се надевам дека ќе се смеете со нив на начин што никогаш не сте го правеле со никој друг, главата навалена назад и усните разделени додека го испуштате секој звук што може да го испушти вашето смеење толку силно што добивате болка во стомакот.

Се надевам дека ќе ја зграпчи вашата рака и ќе ја држи до градите додека те гледаат со љубезни очи. Затоа што знае дека заслужуваш нежност. Се надевам дека ќе најдеш некој што ќе те прифати. Се надевам дека ќе ја прифати твојата неуредна коса во раните утрински часови на денот и се надевам дека ќе го прифати начинот на кој понекогаш зборуваш премногу и не можеш да замолчиш кога си нервозна и ќе те држат цврсто кога не можеш да спиеш во некои ноќи. Се надевам дека те ве држи и ќе ги бакнува сите рани на твојата душа а ти ќе го оставиш без да се плашиш. Се надевам дека ќе пронајдете некој што ве прави среќни, дури и кога понекогаш чувствувате дека животот е премногу тежок за вас. И се надевам дека кога двајцата ќе наидете на тешка ситуација и се сведува на избор каде вие сте еден, се надевам дека секогаш ќе те избираат, одново и одново. Секој проклет пат, без оглед на околностите се надевам дека ќе те изберат тебе.

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Живеете само еднаш – Направете тоа да биде вредно за секој миг

Кората им се јаде – Нешта за КИВИТЕ кои не сте ги знаеле