in

9-годишно девојче отвори библиотека за пријателите во сиромашната населба во Индија

Деветгодишната Мускан Ахирвар од Индија, сфаќајќи колку таа и нејзините пријатели се желни за книги и читање и колку им е важно, реши да отвори детска библиотека во сиромашното населено место Бопал во Индија, каде што живее.

Библиотеката ја започна во јануари 2016 година, а како што вели, децата што лутаа секој ден сега минуваат време во оваа импровизирана библиотека на улица. Ова е место каде што децата имаат слободен пристап до книги и простор за читање. Што е најважно, децата кои сè уште не знаат да читаат на ова место имаат можност да научат. Мускан ја отвори библиотеката пред нејзината куќа и во тоа време библиотеката се состоеше од само 25 книги.

За повеќе кликнете на наредниот линк: 9-годишно девојче отвори библиотека

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Новиот Азирус Гејминг ХИТМЕН 3 Гејмплеј: Golden Diana

Љубиша не ги сака ич книгите за тоа што му се зараза