in ,

Кога имаш чисто срце и искрени намери – Никогаш не си губитник!

Огледувај се на луѓето што се грижат. На оние што остануваат со нежно срце во светот што можеби не е секогаш љубезен кон нив.
Огледувај се на луѓето кои прават се што треба да сторат за да стигнат до утре – луѓето кои стануваат наутро кога не сакаат, луѓето кои се соочуваат со раните во нив, луѓето кои работат секој еден ден да бидат нежни и меки со самите себе кога ќе им бидат дадени илјада причини за да бидат сурови.

Огледувај се на луѓето кои веруваат во нешто надежно; луѓе кои чувствуваат сè интензивно и не се плашат од чувствата. Огледувај се на луѓето кои извикуваат љубов од покривите, кои го споделуваат своето срце со светот. Огледувај се на секој што се бори – да биде подобар, да се излекува дури и кога го боли, се бори да верува со сè што има во себе и верува дека има цел тука, знае дека припаѓа тука, и заслужува да го завземе просторот.
Знам колку храброст е потребна за да се биде таков човек, колку храброст треба да се да се продолжи напред, но зарем да се биде храбар да се ризикува не е највредното нешто во свет каде многумина избираат да се повлечат пред тешкотијата?

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Игрите од PS+ и PS4 за месецот Април се екстра

Новиот Азирус Гејминг ХИТМЕН 3 Гејмплеј: Golden Diana