in ,

Креативно и необично – Купува стари автобуси и ги претвора во стакленици

Во последниве години, стана многу популарно старите автобуси да се претвораат во подвижни домови, но Дони Рае Франклин од Канада сфати како да направи основа за одгледување зеленчук, зачини и други билки што ги користат за храна од две такви возила.

Идејата е одлична за неа, бидејќи старото возило е далеку посилно од класичната стаклена градина, а како што стои на тркала, ваква стаклена градина лесно може да се организира во дворот. Покрај тоа, во такви студени делови на светот, изградбата на стаклена градина може да биде многу скапа, во зависност од користениот материјал.  На пример, полиетиленската пластика е релативно прифатлива, но тешко е да се издржи силниот ветер, па затоа треба да се менува на секои неколку години. Од друга страна, можно е да се купи стар училишен автобус во Канада многу ефтино, а тој е далеку посолиден во градежништвото. Дони, со помош на членови на семејството, го отсече покривот на автобусот и го замени со тврда пластика (поликарбонат). Сите места беа исфрлени. Таа не го фрли металниот покрив, туку го исече и го обликуваше во саксии за садници. Тој вели дека е подобра идеја од дрвените кутии кои брзо почнуваат да скапуваат.

За повеќе кликнете на наредниот линк: ги претвора во стакленици

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Момче го користи својот талент за да помогне во вдомувањето на кучиња

Девојка со Даунов синдром која била одбиена на сите интервјуа за работа започна свој бизнис и сега е успешен претпремач