Девојка со Даунов синдром која била одбиена на сите интервјуа за работа започна свој бизнис и сега е успешен претпремач


Кога имала само 26 години, Колет Дивито го претворила своето хоби, правејќи колачи – во бизнис и ја отвори компанијата на Колети. Сосема неискусна во светот на претприемништвото, Колет направи многу смел потег, наиде на бројни одбивања во интервјуата за работа.

„Беше тажно и тешко“, вели Колет, која денес има 30 години и е успешна во својот бизнис, додавајќи: „Имав впечаток дека не ме сакаат за тоа што сум. Бидејќи никој не сакаше да ме вработи, решив да започнам сопствен бизнис. ”Со седиштето во Бостон, Collettey’s им доставува илјадници колачиња и кучешки слатки на луѓето ширум светот секоја недела.
„Правењето колачиња отсекогаш беше забавно хоби за мене, но сега зборуваме деловно. „Мојата компанија порасна многу во последните четири години“, објаснува Колет. „Иако сега е во пораст, патот на овој млад претприемач не беше лесен“. Нејзината мајка вели дека никогаш не истакнала дека Колет се разликува од нејзините врсници.

За повеќе кликнете на наредниот линк: сега е успешен претпремач

Извор: srekja.mk

Previous Креативно и необично – Купува стари автобуси и ги претвора во стакленици
Next Plants vs Zombies: Battle for Neighborville - Од стримот во живо со Љубиша

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.