in ,

Вработен во Мекдоналдс ја откри тајната како помфритот да остане крцкав подолго

Помфритот е веројатно еден од најпопуларните видови на брза храна, но сите љубители знаат дека често може да стане мек и гужва ако не го јадете веднаш.

Бруно Буше, кој работеше во Мекдоналдс три години, откри лесен начин да го одржувате помфритот свеж и крцкав подолго, а тоа ќе ви се најде особено ако, на пример, го купите во диск. За да не ја изгубите својата крцкавост додека го носите дома, потребно е да направите едноставна работа.

„Грешката што ја прават сите е што ја затворија хартиената кеса во која им доаѓа храната. Веројатно претпоставувате дека таквата затворена вреќа ќе го задржи компирот топол. Тоа не е во ред. Она што всушност се случува е дека топлината создава пареа што ќе ги омекне компирите и тие повеќе нема да бидат толку крцкави “. Ако мислите дека само ќе се олади, Бруно исто така советува како да го заобиколите. „Тие обично се ставаат исправени во вреќата, но подобро е да ги поставите хоризонтално, бидејќи тие полека ќе се ладат. Најдобро е да ги ставите на дното и да ги ставите плескавиците над нив. Никогаш повеќе нема да имате помфрит помфрит, ви го гарантирам тоа “, заклучи тој.

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Старите грци верувале во 8 видови на љубов

Нов тренд во светот на убавината – Користење на прозирна фолија за мазна кожа