in , ,

Преселба на Марс – Се подготвува план за изградба на град на „црвената планета“

0

АБИБОО планира да започне со изградба на град на Марс во 2054 година во кој ќе можат да се сместат 250.000 луѓе. Првите жители би можеле да се населат во 2100 година.

ABIBOO е меѓународна компанија предводена од Алфред Муноз од 2010 година и работи на пет континенти. Седиштето е во Мадрид и има канцеларии во Newујорк и Мадрас, Индија. Досега тие имаат проектирано над четири милиони квадратни метри на планетата Земја. На „црвената планета“, атмосферскиот притисок е помал од 1% во однос на Земјата, а космичкото зрачење е големо. Луѓето ќе мора да живеат во заштитени домови поради студ и недостаток на кислород.

За повеќе кликнете на наредниот линк: град на „црвената планета“

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Руски милијардер го купил училиштето во кое учел како дете и го претвори во раскошна палата

Погледнете го најновото видео гејмплеј на Азирус Гејминг со наслов: Illusions Of Diana