in ,

Однесување кое кај мажите открива дека се несигурни

Овој вид на однесување оддава несигурен човек.

Несигурноста може да влијае на менталното здравје на мажите и може да биде причина за агресивно однесување, велат научниците
Две студии спроведени на Универзитетот Дјук испитале 195 студенти и случајно избрана група од 391 маж на возраст од 18 до 56 години за да ги утврдат нивните ставови за машкоста.

Се покажа дека младите мажи кои го црпат своето чувство за мажественост од искуствата на другите луѓе, имаат поголема веројатност да покажат непријателско однесување, објаснувајќи дека „колку повеќе мажот го чувствува социјалниот притисок да биде помажествен, толку поагресивно се чувствува“.

– Кога овие несигурни мажи ќе почувствуваат дека не исполнуваат строги родови норми, може да почувствуваат потреба да дејствуваат агресивно.

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

РЕЦЕПТ: Брза и лесна пилешка салата за сите гурмани

СРЕЌЕН ДНЕВЕН ХОРОСКОП ЗА 24 МАРТ 2021 ГОДИНА