in , , ,

Татко му направи на својот син автомобил од дрво каков што има неговата омилена фудбалска ѕвезда Кристијано Роналдо

Ferrari Press Agency Bugatti 1 Ref 12732 12/03/2021 See Ferrari text Pictures must credit: ND Woodworking Art A skilled dad has built his young son the latest Bugatti supercar – entirely from wood.Even the tyres and allow wheels are carved in the child-sized replica of the €8 million euro Bugatti Centodieci.And it is modelled on a car said to have been ordered by Bugatti fan, Portugal and Juventus football superstar Cristiano Ronaldo , which is still being built.The car, made entirely of oak, took 40 days to complete by carpenter Mr Nong from the ND Woodworking Art workshop in Vietnam.He used tools ranging from chainsaws and chisels to craft the bodywork.The car itself is battery powered and comes with working lights and indicators. OPS: The battery-powered Bugatti Centodieci child-sized replica made from oak Picture supplied by Ferrari,Image: 597046155, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Кога желбите и родителскиот талент на децата ќе се спојат, ништо не е невозможно, па дури ни „бугати“ направен од дрво. Многу деца, како и возрасни сонуваат за овој автомобил, сепак, малкумина можат да си го дозволат тоа.

Овој татко, сепак, се снајде и направи суперкола од дрво, тој има дури и дрвени тркала, па ова момче доби „Бугати“ Центодиеци, кое инаку чини 8 милиони евра. Моделот, навистина реален, беше нарачан и од португалскиот фудбалски ас Кристијано Роналдо за возниот парк, а според неговите идеи, тој сè уште се прави во фабриката.

На г-дин Нонг од Виетнам му беа потребни околу 40 дена да направи автомобил од дрво и помисли на секој детал. Наместо мотор, има акумулатор и, се разбира, светла што работат, со сите индикатори за насока.

За повеќе кликнете на наредниот линк: Татко му направи на својот син автомобил од дрво

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

СРЕЌЕН ДНЕВЕН ХОРОСКОП ЗА 16 МАРТ 2021 ГОДИНА

Колку долго можете да ги чувате јајцата во фрижидер пред да се расипа